Seilduk

Vevd seilduk - dacron
Dacron er en vevd duk av polyestertråder. Et antall faktorer påvirker dukprisen: hvor tett og stabilt vevd duken er og hvor komplisert etterbehandling veven har.

Forskjellen mellom høy og lav kvalitet blant vevde duker er stor. Et seil sydd med høykvalitets dacronduk vil ha betydelig lengre levetid enn med lav kvalitet. I begynnelsen vil de to se likeverdige ut, men et seil laget med kvalitetsduk vil holde fasongen vesentlig bedre over tid. Vi bruker forskjellige dacrontyper fra Europas ledende seilduksprodusent Dimension-Polyant i våre seil.

Generelt er dacronduker slitesterke og har meget god levetid. Ulempen er at de gradvis mister fasongen. Vevd duk er forsatt et svært godt valg for den prisbevisste cruising-seiler som ønsker et kostnadseffektivt og holdbart seil.

Laminerte seilduker
Våre laminerte seilduker produseres hos Dimension-Polyant. De syntetiske fibrene som utgjør kjernen i et laminat er det som bestemmer seilets egenskaper. Vanligste typer i dag er Pentex, Spectra, Aramid (kevlar) og karbon. Takket være disse fibrene har man skapt seilduker som dekker alle behov og båttyper. FLEX-serien fra Dimension-Polyant er en avansert fiberduk som gir oss muligheten til å lage sofistikerte seil til en svært fordelaktig pris.

Cruising-laminat
En kombinasjonsduk som henter det beste fra begge verdner; stumme seil med eksepsjonell slitestyrke. Disse seilene er spesielt egnet til moderne rulleseil.
Finnes i forskjellige fibertyper, disse dukene er bygget opp i skikt av fiber, film og utvendig taffeta. Premium cruising!